Kuva/ Kukkamaaria Kokkonen

Kasvattaja

Moikka! Kasvattajana täällä häärä Erika. Olen kasvanut metsästyskoirien ympäröimänä ja vasta aikuisiällä suoritin itse metsästystutkinnon, minkä myötä tuli oman metsästyskumppanin etsintäkin eteen. Sattuman kautta päädyin täysin itselle vieraalle alueelle, nimittäin käyttölinjaisten spanieleiden ihmeelliseen maailmaan. Iso kiitos Jukka Paroiselle luottamuksesta myydä minulle ensimmäinen käyttöcockeri. Kuuran myötä spanielit valtasivat sydämmeni täysin, eikä paluuta ole.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä käyttökoiria, hyvistä sukujuurista. Käyttölinjaiset spanielit ovat monipuolinen rotu ja sopivat monenlaiseen harrastusmuotoon. Pentuja tulen myymään vain koteihin, missä myös metsästetään. Arvostan kovasti, jos pennunottajat ovat valmiita ottamaan viralliset röntgenkuvat koirista. Tämä on tärkeää työtä rodun jalostuksessa pitkällä tähtäimellä. Kannustan ja autan parhaani mukaan koiran koulutuksessa. Jos koekärpäinenkin puraisee, niin se onkin jo huippu juttu. Jo yhdellä kokeella on merkitystä, mutta kokeissa käynti on jokaisen oma päätös.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Pentueesta 6/2023 meille piti jäädä pieni Pieta narttu. Kaikki pennut ovat kuitenkin poikia, joten Pietan etsintä jatkuu. Uudelleen astutus suunnitteilla kesä/2024.

Kuuran ja Kertun kanssa keskitytään ensisijaisesti tuleva syksy metsästykseen. Mikäli kokeiden osalta on syksyllä hyvä fiilis, niin saatetaan Kertun kanssa jossain käydä koettamassakin, saisiko sieltä jotain tuloksia kotiin vietäväksi.

Haaveilen myös toisesta cockerspanielista mutta sen aika on noin 2-5 vuoden tähtäimellä. Cockerspanielia lähden etsimään ulkomailta. Ja mielenkiintoisia koiria on tullutkin jo vastaan. Tarkoituksena olisi löytää metsästykseen ja jalostukseen sopiva narttu.

Spanielin koulutus

Olen ehdottomasti positiivisen ja johdonmukaisen koulutuksen kannalla. Silti maalaisjärkeä saa käyttää tässäkin aiheessa, mielestäni rajat ovat myös rakkautta. Koiran koulutuksessa kannattaa selkeyttää ensin itselle mitkä on omat tavoitteet koiran kanssa, ja hahmotella polku tähän haluttuun pisteeseen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Treenilaukun tärkeimmät välineet ovat maltti, hyvä fiilis, damit ja pilli.

Mikäli olet harkitsemassa ensimmäistä metsästys spanielia, suosittelen osallistumaan kuunteluoppilaaksi koulutustapahtumiin tai vaikka SPME kokeisiin. Etenkin Facebookista löytyy koulutustarjontaa laajasti. Hyvä vaihtoehto on myös käydä tutustumassa lähellä olevan kasvattajan luona koiriin ja niiden toimintaan. Voit myös olla yhteydessä minuun, niin autan sinut alkuun.

Kuva/ Jarmo Kuittinen

Marquart Freja "Kerttu" ja Muldegarden Smash "Hero"

Molemmat koirat ovat aktiivisesti metsästys- ja jahtikäytössä.

Kerttu SPME VOI1, metsästysspanieleiden mestaruuskilpailujen 2. sija 2021, 3. sija 2023 sekä Itä-Suomen Spanielikerhon vuoden metsästyskoira 2021&2022. Kerttu on tuotu Tanskasta. Kertun vanhemmat ovat menestyneitä metsästyskokeissa Tanskassa.

Herolla on peräti 6 VOI1 sekä metsästysspanieleiden mestaruuskilpailujen 2. sija 2022. Hero on tuotu Ruotsista. Hän myös hienosta sukupuusta.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI22834%2F21

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50035%2F21&R=125

Pentusuunnitelmat

Seuraava springerspanieli pentue suunnitteilla kevät 2024

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Kuvat/ Kukkamaaria Kokkonen