Kerttu

Kuva/ Katariina Tenhunen @meidan_ig

Sanon aina, että Kerttu on kuin pieni tinasotilas. Uskomattoman kuuliainen ja helppo otus. Koulutuksellisesti Kerttu on ollut todella pehmeä koira mikä on opettanut minua paljon. Pidän Kertussa todella paljon siitä, että se osaa rauhoittua. Esim. treeneissä, kun odottelemme omaa vuoroa, niin Kerttu saattaa vain pötkötellä eikä hökäjä turhaan. Työvaihe lähtee päälle, kun on sen aika. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis riittää.

Olemme Kertun kanssa käyneet muutamissa kokeissa hyvällä menestyksellä. Kerttu on voittanut Itä-Suomen Spanielikerhon vuoden metsästyskoira tittelin vuosina 2021 & 2022. Perinteisen metsästyksen lisäksi, käymme Kertun kanssa erilaisissa metsästystapahtumissa työmyyrinä. Yksi hienoimmista tapahtumista missä olemme olleet, olivat Noutajien EM 2022. Olen todella kiitollinen aina koirilleni sekä kanssaharrastajille että meillä on mahdollisuus päästä mukaan upeisiin koiratapahtumiin.

Kertun meille tulo ei olisi onnistunut ilman monen ulkopuolisen apua. Ihmisten ystävällisyys on toisinaan jotain ihmeellistä ja uskomatonta. En voi tarpeeksi ikinä kiittää kaikkia projektiin osallistuneita. Tanskasta Kertun tuonti ei ollut ihan mutkatonta korona-aikaan ja saattoi aiheuttaa muutaman harmaan hiuksenkin, mutta ne on sen arvoisia. Toisaalta, nyt ei jännitä enää koiran tuonti tai astutus ulkomailla, kun sen on kerran tehnyt.

Kertun ja minun yhteinen matka on vasta alkutaipaleella, enkä malta odottaa mitä seikkailuja saamme vielä yhdessä kokea.

Marquart Freja

Kuva/ Kukkamaaria Kokkonen
Kuva/ Kukkamaaria Kokkonen
Kuva/ Katariina Tenhunen @meidan_ig
Kuva/ Katariina Tenhunen @meidan_ig